Megbízható, pontos, dinamikus ügyvédet keres?

Hívjon bizalommal!

Telefon

+36 70 355 5639

ÁLLANDÓ (TARTÓS) ÜGYVÉDI MEGBÍZÁS

Ennek lényege, hogy az ügyvéd egy ún. tartós megbízási jogviszonyban áll az ügyféllel (melyek jellemzően cégek), melynek tárgya jogi feladatok folyamatos ellátása.

Az ügyvéd a társaság vezetőségével folyamatos kapcsolatban áll (szükség esetén személyesen a társaság székhelyén, telephelyein stb.), és a döntések meghozatala előtt (vagy meghozatalakor) lát el konzultatív szerepet. Ezen kívül kisebb súlyú ügyek (pl. szerződések véleményezése, szerkesztése, követelések kezelése, munkajogi jellegű ügyek intézése, kérdések megválaszolása stb.) természetesen folyamatos napi kapcsolatban, akár elektronikus úton is intézhetők. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az állandó megbízás sokkal költséghatékonyabb megoldás, mint az eseti ügyvédi megbízás. Ennek az az előnye, hogy előre kalkulálható a költsége, és az ügyvéd felelőssége is fennáll, hogy a jogi tanácsának megfelelően hozott vezetői döntést szükség esetén a bíróságok előtt is megvédje.

Az ügyvédi munkadíjat tartós megbízás esetén többféleképpen is meg lehet állapítani. Ez tehát vagy az igénybevétel mértékétől függ: az állandó megbízás ugyanis a jellemzője, hogy a havi díjban benne foglaltatik egy bizonyos óraszámú munkavégzés, amennyire a megbízónak várhatóan szüksége lesz, és amelynek díja jelentősen alacsonyabb az általában érvényesített ügyvédi óradíjnál. Az előre meghatározott óraszám feletti igénybevétel óradíja még mindig alacsonyabb az általában érvényesített óradíjnál. Másik lehetőség az ún. átalánydíjas állandó megbízás. Ennek lényege, hogy egy állandó fix összeg az ügyvédi munkadíj az igénybevétel mértékétől függetlenül.

Szolgáltatásomat szükség esetén angol nyelven, és megbízóimat rendszeresen felkeresve mind Borsod-Abaúj-Zemplén megyén belül, mind más megyében is biztosítom.

Állandó (tartós) megbízási jogviszony keretében vállalom cége jogi ügyeinek intézését az alábbi esetekben (de nem kizárólagosan):

  • Peres és peren kívüli képviselet. Bírósági és más egyéb hatósági eljárások során a megbízó érdekeinek képviselete.
  • A gazdasági élethez tartozó szokásos biztosítási-, munka-, ingatlan-, és közigazgatási jogi ügyek vitele.
  • Cégek gazdálkodásának polgári jogi, kereskedelmi, beruházási, közbeszerzési, követeléskezelési ügyei.
  • A cégek által kötendő szerződések előzetes véleményezése, módosítási javaslatok kidolgozása, véleményeltérés esetén közreműködés konszenzus kialakításában, továbbá szerződések szerkesztése.
  • Teljes körű munkajogi tanácsadás, jogvita esetén bírósági képviselet.
  • Álláspontom szerint nagy hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, ugyanis a munkaviszony felmondásának, vagy azonnali hatályú felmondásának precíz előkészítésével, illetve más munkaviszony megszüntetési módok (közös megegyezéses) kidolgozásával megelőzhető, hogy egy-egy elhamarkodott és sokszor bizonyítékokkal alá nem támasztott munkáltatói intézkedés következményeként akár többmilliós nagyságrendű kártérítés fizetésére kerüljön sor.

    A fenti tájékoztatás nem minősül sem tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre történő felhívásnak.

    Részletes tájékoztatásért vagy személyes konzultációért kérem keressen az elérhetőségeimen!